DESPRE NOI

Bauelemente, devine parte din grupul CRH, alături de Romcim, Elpreco, Ferrobeton România și Sapphire Energy. Grupul CRH este principala companie din domeniul materialelor de construcție din lume, cu peste 76.000 de angajați și operațiuni în 29 de țări.

2023

Bauelemente începe realizarea primului proiect din afara granițelor României: Centrul Logistic eMAG dispus pe o suprafață de 125.000 mp, amplasat lângă Budapesta, Ungaria.

 

2022

Bauelemente se concentrează pe consolidarea portofoliului de clienți existenți și pe creșterea notorietății, fiind deja recunoscut pentru calitatea ridicată a produselor și serviciilor.

 

2021

În ciuda provocărilor pe fondul pandemiei la nivel global, Bauelemente continuă să se dezvolte și rămâne principalul furnizor de elemente prefabricate de pe piața construcțiilor din România.

 

2020

Compania Bauelemente investește în modernizarea noii unități de producție de la Bolintin Deal, lângă București și reușește astfel să își mărescă capacitatea totală de producție.

 

2019

Bauelemente își extinde capacitatea de producție prin achiziția fabricii "Magneti Prefabricate", Bolintin Deal. În urma acestei achiziții, acoperirea teritorială și capacitatea de producție au crescut considerabil, Bauelemente devenind astfel liderul pieței producătorilor de prefabricate din beton armat și precomprimat.

 

2018

Bauelemente a făcut o achiziție strategică a unei unități de producție concurente, "Lupp Construction", situată în comuna Cristian, județul Sibiu ceea ce i-a permis să își extindă capacitatea și gama de produse, dar și portofoliul de clienți existent.

 

2017

În vederea diversificării gamei de produse, Bauelemente a construit o fabrică dedicată producției de elemente prefabricate din beton pentru agricultură, mai exact șpalieri din beton precomprimat pentru pomicultură și viticultură, devenind singurul producător din România și cel mai mare din Sud- Estul Europei.

 

2015

Bauelemente ajunge la o capacitate anuală de 60.000 mc de elemente prefabricate, echivalentul a 250.000 mp construiți și devine unul dintre principalii producători de elemente prefabricate din România, datorită reputației dobândite în oferirea unor produse de înaltă calitate și a unor servicii premium.

 

2010

Pentru a veni în întâmpinarea cerințelor în creștere ale pieței, se începe prima extindere a capacității de producție din Ariceștii Rahtivani.

 

2009

Gama de produse se diversifică prin adăugarea grinzilor de pod pre și post comprimate destinate realizării podurilor rutiere. Astfel Bauelemente a pătruns cu succes pe piața industrială a construcțiilor de infrastructuri rutiere, ceea ce i-a permis să atragă noi clienți și să își crească notorietatea.

 

2008

Se înființează compania Bauelemente în urma deciziei Baupartner Group de a produce elemente prefabricate din beton și beton armat destinate construcțiilor civile, industriale și agricole. Investiția inițială a constat într-un proiect de tip greenfield, pe un teren în suprafață de 8 hectare, situat în Ariceștii Rahtivani, lângă Ploiești, unde s-a început producția pentru structurile prefabricate de înaltă calitate, adecvate celor mai exigente cerințe din piața românească.

 

2006